Ruim 13.000 euro voor haarlok keizer Frans Jozef I

Foto: Veilinghuis Dorotheum
In Wenen is vorige week een haarlok van keizer Frans Jozef I geveild. Het stukje haar bracht maar liefst 13.720 euro op. Veel meer dan was verwacht.

De Oostenrijkse keizer Frans Jozef I, tevens koning van Hongarijë, was de laatste belangrijke leider van de Habsburg-dynastie. Hij regeerde van 1848 tot 1916. Bijna honderd jaar na zijn dood is in Wenen dus een haarlok van de keizer geveild voor 13.720 euro. Ongeveer twintig keer meer dan de vooraf geschatte waarde van 450 euro.

De BBC meldt dat twee jaar geleden voor een haarlok van tieneridool Justin Bieber bijna 30.000 euro werd neergelegd.

- advertentie -

Keizer Frans Jozef ‘verslaat’ echter wel Napoleon. Voor een haarlok van deze Franse keizer werd in 2010 net iets meer dan tienduizend euro betaald.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over:

1 Comment Join the Conversation →