Dark
Light

Samenwerking Van Lanschot en Haags Historisch Museum

Auteur:
1 minuut leestijd
Zitkamer Lange Voorhout 32 – Foto door Alexine Tinne, 1860-1861 (Tinne Family Archives)

Van Lanschot Bankiers en het Haags Historisch Museum hebben afgesproken de komende tijd te gaan samenwerken.

De Haagse vestiging van de bank is gelegen in het voormalig woonhuis van de Haagse ontdekkingsreiziger Alexine Tinne. In het kader van een tentoonstelling over deze Haagse freule werden de afgelopen tijd verschillende rondleidingen door het woonhuis georganiseerd, waardoor deze voor het eerst toegankelijk werd voor publiek.

Het Haags Historisch Museum en Van Lanschot Bankiers hebben nu afgesproken de samenwerking ook na afloop van de tentoonstelling voortzetten.

Het voormalig woonhuis aan het Lange Voorhout is door Alexine Tinne meerdere malen gefotografeerd. Juist deze foto’s maken het bezoek aan het woonhuis waar nu Van Lanschot Bankiers gevestigd is wat het museum betreft extra bijzonder. Veel van de vertrekken zijn nog zeer herkenbaar.

Gerelateerde boeken:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×