/

Shortlist van Thea Beckmanprijs 2021 bekend

Shortlist Thea Beckmanprijs 2021
Shortlist Thea Beckmanprijs 2021

Ieder jaar reikt Museumpark Archeon de Archeon Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. De jury kijkt naar historische jeugdromans die én goed geschreven zijn én die de lezer op geloofwaardige wijze meenemen naar het verleden. Dit jaar bekroont de jury werk voor jongeren vanaf twaalf jaar.

De jury is nu tot de volgende keuze voor de shortlist gekomen (op alfabetische volgorde auteur):

Bij deze vijf titels worden door studenten van de Willem de Kooning Academie korte animatiefilms gemaakt.

Naast de volwassen jury is er ook een jongerenjury. Deze reikt de Jonge Beckman uit, de prijs voor het beste historische jeugdboek volgens de lezers zelf. Een panel van twaalf jongeren (in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar) leest deze shortlist en maakt daaruit een eigen keuze voor een winnaar. De winnaar van de Jonge Beckman ontvangt vijfhonderd euro. Schrijfster Marte Jongbloed begeleidt deze jury. Aanmelden voor deze jury kan bij Archeon.

Op zaterdag 18 september wordt zowel de Archeon Thea Beckmanprijs 2021 als de Jonge Beckman 2021 in Museumpark Archeon uitgereikt.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: