Films en seriesFilms en series

Skelet wolharige mammoet gevonden bij Parijs

Resten van de mammoet – Foto: Still YouTube
Archeologen hebben bij Parijs onlangs het complete skelet van een wolharige mammoet blootgelegd. De mammoet heeft van de archeologen de naam Helmut gekregen.

De vondst werd gedaan bij Changis-sur-Marne, ten oosten van Parijs, tijdens opgravingen van enkele Romeinse resten. Onverwachts stuitten de archeologen tijdens hun werkzaamheden op het skelet van de mammoet. Het is bijzonder dat er in Frankrijk resten van een wolharige mammoet zijn gevonden.

In Siberië worden geregeld resten van de dieren gevonden maar in Frankrijk gebeurt dat maar zelden. In de afgelopen honderdvijftig jaar zijn in het land pas twee keer eerder resten gevonden.

‘Helmut de mammoet’ leefde tussen de 10.000 en 20.000 jaar geleden. Nader onderzoek moet duidelijker maken wanneer de mammoet precies leefde. Dat de mammoet de naam ´Helmut´ heeft gekregen is opvallend want onderzoek heeft aangetoond dat het om een vrouwelijk exemplaar gaat. De mammoet stierf tussen het twintigste en dertigste levensjaar.

- advertentie -

De archeologen hopen nog te kunnen ontdekken waaraan het dier is overleden. Mogelijk verdronk ze in de rivier de Marne maar het kan ook zien dat het dier door neanderthalers of roofdieren werd gedood.

Mammoth skeleton found near Paris


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Meer tips ➱