Dark
Light

Sonny Boy niet op shortlist Oscars

Auteur:
1 minuut leestijd

Still uit Sonny Boy
De Nederlandse historische film ‘Sonny Boy’ dingt niet meer mee naar een Oscar voor de beste buitenlandse film. De Nederlandse inzending heeft geen plek gekregen op de shortlist.

De Oscar-organisatie maakte woensdag de shortlist bekend van de negen buitenlandse film die nog kans maken op een nominatie. Sonny Boy staat daar dus niet op. De Belgische inzending, Rundskop, staat wel op de shortlist. De film Sonny Boy speelt zich af tegen de achtergrond van het Paramaribo van begin twintigste eeuw, de crisisjaren in Nederland, de verschrikkingen van het nazi-regime en de concentratiekampen.

Het verhaal begint als de jonge Surinaamse emigrant Waldemar verliefd wordt op de twintig jaar oudere, getrouwde Nederlandse vrouw Rika. Uit deze ‘verboden liefde’ wordt Waldy geboren, die de bijnaam Sonny Boy krijgt.

De hoofdrollen van de verfilming van Annejet van der Zijl’s bestseller Sonny Boy worden vertolkt door Ricky Koole en Sergio Hasselbaink.

In Nederland was de film een groot succes. Meer dan 400.000 mensen bekeken de door Maria Peters geregisseerde film in de bioscoop.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×