Dark
Light

Staat gaat park Huis Doorn grondig aanpakken

Auteur:
1 minuut leestijd
Huis Doorn
Huis Doorn (CC BY-SA 3.0 nl - GVR - wiki)

Het Rijksvastgoedbedrijf start na de zomer met een grondige renovatie van het park rond het rijksmuseum Huis Doorn. Volgens de overheid is dat noodzakelijk om het groene rijksmonument in stand te houden. Het is de bedoeling dat het weer een fraai geheel wordt van lanen, bospercelen, zichtlijnen, open ruimtes en gebouwen. Met deze renovatie krijgt het park volgens het Rijksvastgoedbedrijf de allure van vroeger terug.

Het Rijksvastgoedbedrijf:

“Op dit moment liggen het park en het bos er verwaarloosd bij. Doordat er aan sommige bosgedeelten al twintig jaar niks is gedaan, staan die op instorten. Andere bomen zijn al tweehonderd jaar oud en aan het eind van hun levensduur. Ook zijn er halverwege vorige eeuw bomen geplant op
plekken waar ze niet horen; ze zetten andere bomen in de schaduw of doorbreken de oorspronkelijke zichtlijnen. Het kappen van oude en planten van nieuwe bomen is daarom een belangrijk onderdeel van de vernieuwing van het park. Verder komen er nieuwe wandelpaden en worden bestaande paden en zichtlijnen teruggebracht. In de grachten en vijvers moet de waterstand omhoog en de waterkwaliteit beter.”

In 2010 nam het Rijksvastgoedbedrijf het beheer van het park en bos over. Uit een inventarisatie blijkt dat er wel veel mis is, maar het is nog niet te laat voor herstel. De werkzaamheden starten in de tweede helft van 2015 en duren ongeveer zes jaar. Er is 2,8 miljoen euro voor uitgetrokken.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.248 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×