/

Stedelijk Museum krijgt schets Karel Appel

Geschonken schets van Karel Appel. De uiteindelijke muurschildering van Karel Appel is nog deels zichtbaar op de achtergrond (SMA)
Geschonken schets van Karel Appel. De uiteindelijke muurschildering van Karel Appel is nog deels zichtbaar op de achtergrond (SMA)

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is sinds deze week eigenaar van een originele schets van de beroemde muurschildering die Karel Appel in 1956 maakte voor het voormalig restaurant van het museum.

De schenker, die anoniem wil blijven, kocht het werk eind 2014 op een Deense veiling.

Appel schilderde drie dansende figuren in de studie en op de muur: een vogel, een mens en een bloem. De compositie hield volgens het museum rekening met de muur en de ruimte ervoor zoals twee deuren, een loopbrug en de zitplaatsen van de bezoekers van het destijds nieuwe restaurant. Het museum:

“De schets komt op het juiste moment. De grote muurschildering is tijdelijk niet te zien vanwege de opbouw van de tentoonstelling De Oase van Matisse.”

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: