Steun voor juwelenverzameling Rijksmuseum

Tiffany-juweel face à main van goud, gezet met diamanten, in de vorm van een iris (Rijksmuseum Amsterdam)
De Amerikaanse The Tiffany & Co. Foundation ondersteunt de juwelenpresentatie in het vernieuwde Rijksmuseum. Het Amsterdamse museum heeft dat deze week bekendgemaakt.

In het vernieuwde Rijksmuseum komt straks een vijftien meter lange vitrine waarin driehonderd juwelen van de achtste eeuw tot aan de jaren 60 van de twintigste eeuw getoond worden. Er wordt ook een bijzonder Tiffany-juweel uit 1905 getoond.The Tiffany & Co. Foundation , opgericht in 2000, ondersteunt non-profit organisaties op het gebied van milieu en kunst. Met hoeveel geld de stichting het Rijksmuseum steunt is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het geld gebruikt niet alleen gebruikt zal worden voor de presentatie in het vernieuwde Rijksmuseum maar ook voor de conservering, restauratie en digitalisering van de collectie. De juwelverzameling van het museum bevat ongeveer achthonderd objecten.

- advertentie -

Het is volgens het Rijksmuseum voor het eerst dat de Amerikaanse stichting doneert aan een Europees museum.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: