Dark
Light

Steun voor juwelenverzameling Rijksmuseum

Auteur:
1 minuut leestijd

Tiffany-juweel face à main van goud, gezet met diamanten, in de vorm van een iris (Rijksmuseum Amsterdam)
De Amerikaanse The Tiffany & Co. Foundation ondersteunt de juwelenpresentatie in het vernieuwde Rijksmuseum. Het Amsterdamse museum heeft dat deze week bekendgemaakt.

In het vernieuwde Rijksmuseum komt straks een vijftien meter lange vitrine waarin driehonderd juwelen van de achtste eeuw tot aan de jaren 60 van de twintigste eeuw getoond worden. Er wordt ook een bijzonder Tiffany-juweel uit 1905 getoond.The Tiffany & Co. Foundation , opgericht in 2000, ondersteunt non-profit organisaties op het gebied van milieu en kunst. Met hoeveel geld de stichting het Rijksmuseum steunt is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het geld gebruikt niet alleen gebruikt zal worden voor de presentatie in het vernieuwde Rijksmuseum maar ook voor de conservering, restauratie en digitalisering van de collectie. De juwelverzameling van het museum bevat ongeveer achthonderd objecten.

Het is volgens het Rijksmuseum voor het eerst dat de Amerikaanse stichting doneert aan een Europees museum.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Honderden historici brachten hun kennis al in.

Overzicht van auteurs op Historiek

Ook interessant

Zelfde rubriek

×