Dark
Light

Tassenmuseum Hendrikje verwerft tas van Margaret Thatcher

1 minuut leestijd
Handtas van Margaret Thatcher

Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam heeft de collectie deze week weten uit te breiden met een tas van Margaret Thatcher. De tas van de Britse premier werd aangekocht tijdens een veiling van Christie’s in Londen.

Margaret Thatcher
Margaret Thatcher
Het gaat om een grijze, leren handtas van het merk Asprey (1980). De eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië, droeg de tas in 1984 op Camp David, waar zij een bezoek bracht aan president Reagan. Ook is zij met de tas in 1981 gefotografeerd toen zij haar ambtswoning op Downing Street 10 binnenstapte.

Tassenmuseum Hendrikje:

“Thatcher was onafscheidelijk van haar handtas, ook wel haar ‘wapen’ genoemd. Het stond symbool voor haar macht. Om haar mening kracht bij te zetten, sloeg zij regelmatig met haar tas op tafel. Door deze sterke relatie met haar belangrijkste accessoire ontstond midden jaren ’80 het werkwoord handbagging; het op een intimiderende manier verbaal aanvallen van haar tegenstanders tijdens kabinetsvergaderingen.”

Het museum betaalde omgerekend ongeveer 22.500 euro voor de tas.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×