Op de Uithof van Utrecht hebben archeologen bewoningssporen uit de Oude Steentijd gevonden. Het gaat om de oudste bewoningssporen die ooit in de stad zijn gevonden. De vondsten zijn gedaan tijdens opgravingswerkzaamheden ten behoeve van de nieuwbouw voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.
Voor de jaartelling bestond de omgeving van Kampen uit een dekzandlandschap waar prehistorische bewoners tijdelijke kampen bouwden.
In Dalfsen werd het grootste grafveld van West-Europa gevonden. In totaal werden er 120 graven met bijzondere grafgiften blootgelegd, evenals een aarden monument uit de tijd van de Hunebedbouwers.
In totaal zijn er 120 graven met bijzondere grafgiften en zelfs een aarden monument uit de tijd van de Hunebedbouwers zijn blootgelegd.
De moderne mens maakt al minimaal 72.000 jaar vuur om er gebruiksvoorwerpen mee te maken.
Archeologen hebben in het Belgische Riemst de volledige plattegrond ontdekt van een boerderij uit het vroege neolithicum (steentijd). Het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed (VIOE) heeft dat bekend gemaakt.
In de Edese nieuwbouwwijk Kernhem zijn vondsten gedaan uit de Midden-Steentijd. Archeologen beginnen deze week met het volledig opgraven van de vindplaats.