Aan het begin van Pride Amsterdam worden in de hoofdstad enkele stolpersteine geplaatst voor Joodse homoseksuele en lesbische oorlogsslachtoffers en verzetsstrijders die in de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland zijn vermoord.
In Amsterdam liggen honderden zogenaamde struikelstenen, voor de huizen van Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s zijn vermoord.
Mogelijk gaat het de dieven om het bronslaagje op de stenen. De stenen bevonden zich in de Voorstraat in Spijkenisse, waar de familie Levie tot hun deportatie in 1942 woonde.
Museum de Fundatie in Zwolle toont tot begin juni in totaal dertig werken van Felix Nussbaum, een Joods-Duitse schilder die in het najaar van 1944 in Auschwitz werd vermoord.
De gemeente Midden-Drenthe, waar ook het dorp Westerbork onder valt, werkt niet mee aan de plaatsing van struikelstenen. Volgens de gemeente wordt er in het dorp al genoeg aandacht besteed aan voormalige inwoners die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen.
In Aken, de geboorteplaats van de moeder van Anne Frank, worden drie Stolpersteine (gedenkstenen) gelegd ter nagedachtenis aan Anne Frank, haar zus Margot en moeder Edith.
In het bijzijn van familieleden en belangstellenden zijn op maandag 4 mei op de Amstelkade 118 in Amsterdam twee zogenaamde Stolpersteine gelegd. Dit ter nagedachtenis aan Han Hollander en zijn echtgenote Leentje Hollander-Smeer. Beiden werden in 1943 in Sobibor vermoord.
Als het aan Max van Dorth ligt heeft Weesp vanaf mei dit jaar 56 Stolpersteine (struikelstenen). Deze struikelstenen komen voor de deuren van tijdens de Tweede Wereldoorlog weggevoerde burgers.