Dark
Light

Tijdcapsules gevonden onder standbeeld stichter Christchurch

Auteur:
1 minuut leestijd

In de door een zware aardbeving getroffen Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn onlangs twee historische tijdcapsules gevonden.

Onder een ingestort standbeeld van John Robert Godley (1814-1861), een van de stichter van de stad, werden twee historische documenten gevonden. Het gaat om een lichtbeschadigde glazen capsule en een metalen buis. De twee voorwerpen zijn in bewaring gegeven van het plaatselijke museum en worden de komende tijd onderzocht.

Uit welke tijd de twee historische capsules precies dateren is niet duidelijk. Mogelijk werden ze onder het standbeeld geplaatst toen deze opgericht werd. Dat was in 1867. In 1918 en 1933 werd het standbeeld vanwege bouwprojecten verplaatst. Het is dus ook mogelijk dat de twee capsules toen onder het standbeeld werden geplaatst.

In de glazen tijdcapsule bevindt zich een klein stuk perkament. Mogelijk worden hierop historische gebeurtenissen beschreven. Wat er in de metalen buis zit is nog niet duidelijk.

Bob Parker, burgemeester van Christchurch, noemt de vondst van de historische capsules een wonder. Hij vindt het bijzonder dat ze juist nu ontdekt worden en hoopt dat de capsules de inwoners van zijn stad zullen inspireren in deze moeilijke tijd.

Christchurch werd een week geleden getroffen door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter en heeft naar schatting 240 mensen het leven gekost.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.818 actieve abonnees)

Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Ook interessant

Zelfde rubriek

×