Dark
Light

Tijdcapsules gevonden onder standbeeld stichter Christchurch

Auteur:
1 minuut leestijd

In de door een zware aardbeving getroffen Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn onlangs twee historische tijdcapsules gevonden.

Onder een ingestort standbeeld van John Robert Godley (1814-1861), een van de stichter van de stad, werden twee historische documenten gevonden. Het gaat om een lichtbeschadigde glazen capsule en een metalen buis. De twee voorwerpen zijn in bewaring gegeven van het plaatselijke museum en worden de komende tijd onderzocht.

Uit welke tijd de twee historische capsules precies dateren is niet duidelijk. Mogelijk werden ze onder het standbeeld geplaatst toen deze opgericht werd. Dat was in 1867. In 1918 en 1933 werd het standbeeld vanwege bouwprojecten verplaatst. Het is dus ook mogelijk dat de twee capsules toen onder het standbeeld werden geplaatst.

In de glazen tijdcapsule bevindt zich een klein stuk perkament. Mogelijk worden hierop historische gebeurtenissen beschreven. Wat er in de metalen buis zit is nog niet duidelijk.

Bob Parker, burgemeester van Christchurch, noemt de vondst van de historische capsules een wonder. Hij vindt het bijzonder dat ze juist nu ontdekt worden en hoopt dat de capsules de inwoners van zijn stad zullen inspireren in deze moeilijke tijd.

Christchurch werd een week geleden getroffen door een zware aardbeving. De beving had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter en heeft naar schatting 240 mensen het leven gekost.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Ook interessant

×