Tropenmuseum en drie andere musea gezamenlijk verder als Wereldmuseum

/
1 minuut leestijd
De musea gaan voortaan door het leven als Wereldmuseum
De musea gaan voortaan door het leven als Wereldmuseum - Foto Rick Mandoeng / Wereldmuseum

De museumkoepel Nationaal Museum van Wereldculturen − Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde − en Wereldmuseum hebben vandaag bekendgemaakt dat zij later dit jaar onder één naam verdergaan: Wereldmuseum.

Vanaf een fusie in 2014 hebben de musea een andere koers ingezet. De nieuwe naam is volgens de musea een logische nieuwe stap. Algemeen directeur Marieke van Bommel:

De korte en krachtige naam past in een ontwikkeling die we ook in de landen om ons heen zien: Weltmuseum Wenen, World Museum Liverpool. De naam Wereldmuseum past bij onze missie waarin we willen inspireren tot wereldburgerschap.

De naam Wereldmuseum wordt in de nazomer door de vier musea in gebruik genomen. Dan wordt ook een nieuwe huisstijl gelanceerd. Vorig jaar trokken de musea gezamenlijk 310.000 bezoekers.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie