Dark
Light

VARA zendt Den Uyl-serie opnieuw uit

Auteur:
1 minuut leestijd

De VARA zendt de driedelige televisieserie Den Uyl en de affaire Lockheed vanaf volgende week opnieuw uit. De omroep heeft dat maandag bekendgemaakt.

Den Uyl En De Affaire Lockheed
Den Uyl En De Affaire Lockheed
De driedelige serie vertelt het verhaal van de spraakmakende affaire Lockheed vanuit het perspectief van premier Joop den Uyl. Toen in 1976 het gerucht ging dat prins Bernhard steekpenningen had aangenomen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed ontstond in politiek Den Haag veel commotie. Het kabinet Den Uyl besloot een commissie van wijze mannen in stellen.

Deze moest de zaak uitvoerig onderzoeken. Joop den Uyl kwam uiteindelijk voor een belangrijke vraag te staan: moest de prins strafrechtelijk vervolgd worden of niet? In de televisieserie staat onder meer dat dilemma centraal.

Afgelopen najaar werd de serie voor het eerst uitgezonden. Hij werd goed ontvangen. De rol van premier Den Uyl wordt in de serie vertolkt door Joop Keesmaat en Catherine ten Bruggencate speelt koningin Juliana.

De serie is vanaf 9 april drie weken lang te zien op zaterdagmiddag om 14.30 uur op Nederland 2.

Trailer van de televisieserie:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×