VARA zendt Den Uyl-serie opnieuw uit

Joop Keesmaat als Joop den Uyl – Foto: Victor Arnolds
De VARA zendt de driedelige televisieserie Den Uyl en de affaire Lockheed vanaf volgende week opnieuw uit. De omroep heeft dat maandag bekendgemaakt.

De driedelige serie vertelt het verhaal van de spraakmakende affaire Lockheed vanuit het perspectief van premier Joop den Uyl. Toen in 1976 het gerucht ging dat prins Bernhard steekpenningen had aangenomen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed ontstond in politiek Den Haag veel commotie. Het kabinet Den Uyl besloot een commissie van wijze mannen in stellen.Deze moest de zaak uitvoerig onderzoeken. Joop den Uyl kwam uiteindelijk voor een belangrijke vraag te staan: moest de prins strafrechtelijk vervolgd worden of niet? In de televisieserie staat onder meer dat dilemma centraal.

- advertentie -

Afgelopen najaar werd de serie voor het eerst uitgezonden. Hij werd goed ontvangen. De rol van premier Den Uyl wordt in de serie vertolkt door Joop Keesmaat en Catherine ten Bruggencate speelt koningin Juliana.

De serie is vanaf 9 april drie weken lang te zien op zaterdagmiddag om 14.30 uur op Nederland 2.

Trailer van de televisieserie:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: