Week van de koloniale geschiedenis

VARA zendt Den Uyl-serie opnieuw uit

Joop Keesmaat als Joop den Uyl – Foto: Victor Arnolds
De VARA zendt de driedelige televisieserie Den Uyl en de affaire Lockheed vanaf volgende week opnieuw uit. De omroep heeft dat maandag bekendgemaakt.

De driedelige serie vertelt het verhaal van de spraakmakende affaire Lockheed vanuit het perspectief van premier Joop den Uyl. Toen in 1976 het gerucht ging dat prins Bernhard steekpenningen had aangenomen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed ontstond in politiek Den Haag veel commotie. Het kabinet Den Uyl besloot een commissie van wijze mannen in stellen.Deze moest de zaak uitvoerig onderzoeken. Joop den Uyl kwam uiteindelijk voor een belangrijke vraag te staan: moest de prins strafrechtelijk vervolgd worden of niet? In de televisieserie staat onder meer dat dilemma centraal.

- advertentie -

Afgelopen najaar werd de serie voor het eerst uitgezonden. Hij werd goed ontvangen. De rol van premier Den Uyl wordt in de serie vertolkt door Joop Keesmaat en Catherine ten Bruggencate speelt koningin Juliana.

De serie is vanaf 9 april drie weken lang te zien op zaterdagmiddag om 14.30 uur op Nederland 2.

Trailer van de televisieserie:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: