Vijf titels op shortlist Nederlandse Biografieprijs (2018)

Stichting Nederlandse Biografieprijs heeft woensdag de shortlist bekendgemaakt voor de prijs van 2018. De jury maakte uit meer dan honderdvijftig ingezonden biografieën – verschenen tussen november 2015 en maart 2018 – eerder een keuze voor een longlist. Die is nu ingekort tot een vijf boeken tellende shortlist met daarop, in alfabetische volgorde:

Tweejaarlijkse prijs

De Biografieprijs is een tweejaarlijkse prijs die wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in één van de twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. Op 18 september 2018 wordt de winnende biografie bekendgemaakt door juryvoorzitter Lisa Kuitert. Aan de prijs is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden.

Geschiedenisboeken? Bezoek onze winkel

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen FryDe jodenvervolging in foto'sDe Bourgondiërs - Bart Van LooWij zijn de Bickers - Simone van der Vlugtt Hooge Nest - Roxane van IperenVietnam - Max HastingsBoerhaave botanicus - Margreet WesselingHet gedroomde Noorden - Adwin de KluyverVet oud - Gouden EeuwDe zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: