WOII-bom gevonden bij vliegveld van Düsseldorf

Vanwege de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog bij het vliegveld van Düsseldorf zijn 38 vluchten verschoven. De bom, een 250-ponder, wordt nog deze ochtend gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Het explosief heeft een zuurstofontsteking en is daardoor vrij gevaarlijk. Verplaatsen is daarmee geen optie. De blindganger wordt op de vindplaats, vlakbij een van de start- en landingsbanen van het vliegveld, onschadelijk gemaakt.

In Duitsland worden nog geregeld explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het land werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd door de geallieerden. Aangezien de bommen geregeld in dichtbevolkt gebied worden gevonden, zijn vaak veel verschillende hulpdiensten betrokken bij de ontmanteling. Soms moeten hele woonwijken ontruimd worden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: