Week van de koloniale geschiedenis

WOII-bom gevonden bij vliegveld van Düsseldorf

Vanwege de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog bij het vliegveld van Düsseldorf zijn 38 vluchten verschoven. De bom, een 250-ponder, wordt nog deze ochtend gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Het explosief heeft een zuurstofontsteking en is daardoor vrij gevaarlijk. Verplaatsen is daarmee geen optie. De blindganger wordt op de vindplaats, vlakbij een van de start- en landingsbanen van het vliegveld, onschadelijk gemaakt.

In Duitsland worden nog geregeld explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het land werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd door de geallieerden. Aangezien de bommen geregeld in dichtbevolkt gebied worden gevonden, zijn vaak veel verschillende hulpdiensten betrokken bij de ontmanteling. Soms moeten hele woonwijken ontruimd worden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: