App: Wandelen door het Amsterdam van Anne Frank

Annes Amsterdam

De Anne Frank Stichting heeft dinsdag een nieuwe mobiele applicatie gelanceerd. Met de app, getiteld Annes Amsterdam, kan het Amsterdam van tijdens de Tweede Wereldoorlog verkend worden.

Via de app kunnen er dertig items op verschillende locaties in Amsterdam verzameld worden. Bijvoorbeeld plekken waar Anne Frank met haar vriendinnen speelde, waar ze naar school ging en opgroeide. De archieffoto’s worden in het straatbeeld van nu geplaatst. DeAnne Frank Stichting:

- advertentie -

Zo zie je persoonlijke verhalen, filmbeelden en unieke oorlogsfoto’s van toen in het straatbeeld van nu. Heden en verleden komen op een indringende manier bij elkaar.

De verhalen, films en foto’s kunnen door de gebruiker opgepakt en verzameld worden in een digitaal album op de telefoon. Ook kunnen de items per e-mail verstuurd.

De app maakt deel uit van Het Amsterdam van Anne Frank, een website over Amsterdam, Anne Frank en de Joodse gemeenschap. Op de site geven persoonlijke verhalen van Joodse en niet-Joodse getuigen geven een beeld van het leven tijdens de bezetting.

Annes Amsterdam is gratis beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits en kan worden gedownload voor iOS, Android en WP7.

Russisch Ereveld bij Leusden - Foto: Gijs DragtZeventig jaar…
Roger Moreno - Foto: John BaggenDonderdagavond gaat in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: