Aquarel van Adolf Hitler brengt 130.000 euro op

Een aquarel dat dictator Adolf Hitler maakte, is dit weekend in Neurenberg geveild voor een bedrag van 130.000 euro. Het kunstwerk, getiteld Das alte Rathaus, werd in 1914 of 1915 door Hitler gemaakt.

Het werkje was eigendom van twee zussen uit Hessen. Ze kregen het in bezit via hun opa, die het aquarel in 1916 voor 350 Duitse Mark bij een galerie in München kocht. De originele nota is bewaard gebleven. De nieuwe eigenaar van het aquarel kreeg de nota er gratis bij.

De zussen die het aquarel verkochten, hebben aangegeven tien procent van de opbrengst te schenken aan een fonds voor gehandicapte kinderen.

Wie de nieuwe eigenaar van het waterverfschilderij is, is niet bekend. De anonieme koper zou uit het Midden-Oosten komen.

- advertentie -
 • Meer over Adolf Hitler
  Mein Kampf
  De Amsterdamse antiquair die het boek Mein Kampf te koop aanbood, is…
  Vernielde winkel in Magdenburg (cc - Bundesarchiv)
  Ruim 75 jaar geleden, in de nacht van 9 op 10 november…
 • - advertentie-


  Historiek heeft een gratis mobiele app  Geschiedenis zoeken


  Gerelateerde uitgaven:  Yuri Visser

  About Yuri Visser

  view all posts

  Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser  Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

  Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

  Download de app via de volgende links: