Biografie voor Willy van der Kuijlen

Onze Willy – Voor altijd Mister PSV

Bij uitgeverij De Buitenspelers is deze weelk de biografie verschenen van Willy van der Kuijlen, ook wel Mister PSV en Skiete Willy genoemd.

Van der Kuijlen verdiende zijn bijnaam door zijn jarenlange trouwe dienst. Hij voetbalde maar liefst zeventien jaar voor PSV en maakte in die periode 311 doelpunten in de eredivisie. Daarmee is hij nog altijd topscorer aller tijden.

Opvallend is dat Willy van der Kuijlen (1946) slechts tweeëntwintig keer uitkwam voor het Nederlands elftal. Dit had alles te maken met een ruzie die hij, samen met PSV-doelman Jan van Beveren, had met onder meer Johan Cruijff en Johan Neeskens. Vanwege deze ruzie verlieten de twee PSV’ers het Nederlands Elftal in 1975.

- advertentie -

Mister PSV had al een standbeeld. Dit beeld staat bij het Philips-stadion. Sinds deze week is er dus ook een biografie.Deze biografie, getiteld Onze Willy – Voor altijd Mister PSV, is geschreven door Frans van den Nieuwenhof en vertelt het levensverhaal van Willy van der Kuijlen verteld. Het eerste exemplaar werd donderdag door bondscoach Bert van Marwijk uitgereikt aan Van der Kuijlen. De uitgever over het boek:

Willy was een echte clubman, hij speelde bijna zijn hele leven voor PSV. De trainers die met hem werkten, roemen zijn ongekende talenten en hadden vaak moeite om door te dringen tot zijn ware aard. Willy was weerbarstig. Meegaand en dan weer opstandig. Goedlachs en stuurs. Zachtaardig, sociaal en eigenzinnig. Dit boek vertelt niet alleen het levensverhaal van Onze Willy, het is tevens een fascinerende reis door vele decennia topvoetbal.

Presentatie van de biografie

PlattelandHoogleraar economische en sociale geschiedenis Paul Klep houdt vrijdag…
Embleem 'Bescherming Bevolking'De Stichting Nationale Collectie Bescherming Bevolking (NCBB)…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: