Bob van Amerongen (90) overleden

'De Avonden' van Reve

‘De Avonden’ van Reve

Bob van Amerongen, de man die model stond voor de figuur van Viktor Poort in Gerard Reves beroemde roman De Avonden, is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de NOS.

Reve leerde Bob van Amerongen kennen via zijn broer Karel, die tijdens de Tweede Wereldoorlog net als Bob actief was in het verzet. Bob van Amerongen was een van de oprichters van de verzetsgroep PP (Porgel en Perulan) die tijdens de oorlog een grote groep Joden het leven redde.

Van Amerongen was na de oorlog jarenlang hoofd van een instelling voor alcohol- en drugspreventie.

Omdat hij de broers Reve aardig goed had gekend, was hij een belangrijke bron van informatie voor biografieën van Karel van het Reve (Ger Verrips) en Gerard Reve (Nop Maas).

- advertentie -
De deur van concentratiekamp Buchenwald is gerestaureerd (buchenwald.de)
De beruchte deur van concentratiekamp Buchenwald is gerestaureerd. Deze week werd de…
Veerboot die de verbinding verzorgt tussen de noordelijke Rijnkade en Arnhem-Zuid. De Nederlanders hadden de Rijnburg tijdens de inval van de Duitsers opgeblazen. (Gelders Archief 1560-1696)
Het Gelders Archief heeft 5400 foto's uit de Tweede Wereldoorlog online gezet.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: