Boekenkast Anne Frank Huis achter glas

Boekenkast in het Anne Frank Huis

Boekenkast in het Anne Frank Huis

De beroemde boekenkast in het Anne Frank Huis in Amsterdam komt voor het grootste deel achter een glazen wand te staan. het museum heeft dat deze week bekendgemaakt.


Het Anne Frank Huis heeft besloten tot de maatregel om te voorkomen dat de boekenkast nog meer beschadigd raakt. Door de grote hoeveelheid bezoekers die dagelijks langs de kast trekken, is deze enigszins beschadigd. Volgens het museum willen veel mensen de kast even aanraken. De bezoekers zouden echter beseffen dat de kast hierdoor wordt aangetast.

De glasplaat wordt volgende week geïnstalleerd.

De boekenkast werd in 1941 getimmerd door Johan Voskuijl, een medewerker in het bedrijf van Otto Frank. De draaikast moest de toegang tot de onderduikruimte verbergen.

- advertentie -

In het Anne Frank Huis is momenteel een tentoonsteling te zien over de mensen die de bewoners van het Achterhuis hielpen bij hun onderduik. Ruim twee jaar lang zorgden zij dag in dag uit voor de veiligheid en het welzijn van de onderduikers.

Nationaal Momument op de Dam (CC)Verschillende organisaties -…
2Doc - Het laatste hoofdstukIn de documentaire Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: