Camperts ‘Vurrukkulluk’ wordt verfilmd

Panda volgens een oude boekomslag

Matthijs van Heijningen en Frans Weisz gaan Het leven is vurrukkulluk van schrijver Remco Campert verfilmen. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het leven is vurrukkulluk kwam in 1961 uit en was het romandebuut van Remco Campert. Het boek draait om twee vrienden, Mees en Boelie, die verliefd worden op een zestienjarige meisje genaamd Panda. Nadat dit meisje een oude man heeft beroofd organiseert het drietal een groot feest.Het boek stond onlangs centraal in de jaarlijkse leescampagne Nederland Leest.

- advertentie -

Camperts romandebuut werd destijds erg goed ontvangen door de literaire critici, onder meer vanwege de lichte en ironische verteltrant. Het boek is inmiddels een klassieker uit de Nederlandse literatuur.

Wanneer de opnames starten is nog niet bekend en ook is nog onduidelijk wie de hoofdrollen in de film gaan spelen.

oxfam-novib
Oxfam NovibDe oprichter van hulporganisatie Novib, Simon Jelsma, is…
Het schooltje van Dik Trom - Foto: Stadsherstel AmsterdamHet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: