Eenentwintig gesneuvelde Duitse militairen WOI begraven

Het graf van Albert Mayer op de begraafplaats in Illfurth

Eenentwintig Duitse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog omkwamen, zijn vrijdag alsnog begraven. De soldaten hebben een laatste rustplaats gekregen op een oorlogsbegraafplaats bij de Franse plaats Illfurth in de Elzas.

De Duitsers kwamen in 1918 om het leven tijdens een artillerie-aanval op de Kiliantunnel bij Carspach.


De tunnel stortte in en daardoor was het lastig om de lichamen van de gesneuvelden te bergen. Na de oorlog werd er geen aandacht meer aan de zaak besteed.

- advertentie -

In 2011 legden Franse archeologen de plek bloot en troffen ze de stoffelijke resten van de omgekomen soldaten aan. Vrijdag kregen de soldaten, ruim vijfennegentig jaar na hun dood, eindelijk een officiële begrafenis.

Albert Mayer

In Illfurth liggen ongeveer tweeduizend Duitse militairen die tijdens de Eerste Wereldoorlog om het leven kwamen. De bekendste van hen is waarschijnlijk luitenant Albert Mayer, de eerste Duitse soldaat die tijdens de Eerste Wereldoorlog om het leven kwam.

Gerelateerde uitgaven:

Het Grootste Familiealbum van Nederland Donderdag is een online…
Ernesto 'Che' GuevaraDe geschriften van revolutionair Che Guevara zijn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: