Eerste Wereldoorlog in Amsterdam

Eerste Wereldoorlog in Amsterdam

Eerste Wereldoorlog in Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam heeft een speciale themapagina gemaakt over de invloed van de Eerste Wereldoorlog op Amsterdam.


Op de speciale pagina zijn vijftig verhalen te vinden die samen een beeld geven van de oorlogstijd in Amsterdam. De verhalen worden verteld aan de hand van zes thema’s: het dagelijkse leven, sociale ontwikkelingen, culturele veranderingen, de Belgische vluchtelingen, militaire aspecten en de Grote Oorlog gezien vanuit Nederland.

Speciale aandacht is er voor de tienduizenden Belgische vluchtelingen die vanaf augustus 1914 naar Amsterdam kwamen. Verscheidene facetten komen aan bod: de aankomst in Amsterdam, de opvang door particulieren, de opvangloodsen in het havengebied. Aangevuld met persoonlijke verhalen en unieke archiefstukken. De Archiefbank van het Stadsarchief bevat tevens een speciale digitale index waarmee de namen van 19.000 Belgische vluchtelingen te doorzoeken zijn.

De herstelde loopgraaf (Natuurmonumenten)
Aankomende zondag wordt in het Bergherbos, bij ’t Peeske in Beek nabij…
Foto van een willekeurige zeemijn (Wiki)Bij het Zeeuwse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: