FBI-agent en Olympisch schutter Walter Walsh (106) overleden

Walter Walsh - Still YouTube

Walter Walsh – Still YouTube

Hij was de oudste nog levende Olympiër: Walter Walsh. Afgelopen dinsdag overleed de olympiër op 106-jarige leeftijd.


Walsh was niet alleen bekend omdat hij in 1948 deelnam aan de Olympische Spelen in Londen. Voor die tijd had hij al naam gemaakt als FBI-agent. In 1934 ontdekte hij het lijk van de beruchte gangster Baby Face Nelson (eigenlijk Lester Joseph Gillis), die twee FBI-agenten had vermoord.

Daarnaast pakte hij in zijn tijd bij de FBI de beruchte gangsters Arthur Barker en Al Brady op.

In 1948 nam hij als schutter deel aan de Olympische Spelen in Londen. hij werd twaalfde op de vijftig meter vrije pistool. In 1972 was hij als Amerikaans teamleider aanwezig bij de Olympische Spelen in München

- advertentie -

Korte video over Walter Walsh:

Schaatsers op de Loosdrechtse Plassen (cc-mundo resink)
Deze week betoogde de Vlaamse historicus Vigor Clius op dit geschiedenisforum dat…
Toegangskaartje voor de Europacupfinale Feyenoord-Celtic uit 1970 (Stadsarchief…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: