Dark
Light

Film over Griekse held Theseus in de maak

Auteur:
1 minuut leestijd

In 2013 zal er een film worden uitgebracht over de Griekse held Theseus. Het verhaal van de film is gebaseerd op Ploutarchos‘ versie van de mythe van Theseus uit circa 75 na Christus.

De regie van de film is in handen van de Bulgaarse regisseur Javor Gardev, die in 2008 met Zift zijn eerste speelfilm afleverde. Het is nog niet bekend welke acteur de rol van Theseus zal gaan spelen.

De monsters die in de avonturenfilm voorkomen, worden ontworpen door hetzelfde team dat ook verantwoordelijk was voor de figuren uit Avatar.

Theseus is een held uit de Griekse mythologie. Hij verrichtte heel wat heldendaden, waarvan het doden van de Minotaurus (een mensenetend monster dat half mens, half stier was) op Kreta de bekendste is. Theseus werd uiteindelijk koning van Athene, dat hij met veel wijsheid leidde.


~ Parakalo

Theseus en de Minotaurus

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 50.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.015 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×