Gestolen Rubens teruggevonden in Griekenland

De jacht op het Calydonische Everzwijn – Museum voor Schone Kunsten

In Griekenland is bij een undercoveractie van de politie een zeventiende-eeuws schilderij van de Vlaamse Meester Peter Paul Rubens teruggevonden.

De politie in Griekenland hield onlangs twee mannen aan die het Rubens-werk voor één miljoen euro hadden willen verkopen aan twee undercoveragenten. Het schilderij werd aangetroffen op Rhodos en in beslag genomen. Volgens het Griekse ministerie gaat het om een werk uit 1618 dat in 2001 werd gestolen. Verder wilde het ministerienog weinig kwijt over de zaak.

- advertentie -

In de zomer van 2001 werden bij een gewapende overval twee werken van Rubens uit het Museum voor Schone Kunsten in Gent gestolen: het schilderij De jacht op het Calydonische Everzwijn en De geseling van Christus. Het laatstegenoemde werk moesten de dieven bij hun vlucht echter achterlaten. Een van de dieven liet het schilderij vallen toen hij op een suppoost botste. De daders werden uiteindelijk opgepakt en in 2002 veroordeeld. Het schilderij De jacht op het Calydonische Everzwijn bleef echter spoorloos.

Vermoedelijk ging het om een zogenaamde ‘diefstal op bestelling’. Vanwege de bekendheid van het werk was de Rubens namelijk onverkoopbaar in het officiële circuit.

Tien jaar geleden werd de waarde van het schilderij uit 1618 geschat op ongeveer 200.000 euro.

Foto: RijksmuseumHet Rijksmuseum in Amsterdam heeft twee zeventiende-eeuwse zilveren…
De brieven van Vincent van GoghAlle brieven van Vincent…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: