Herdenkingsmunt voor honderdjarig Vredespaleis

Herdenkingsmunt voor honderdjarig Vredespaleis

Herdenkingsmunt voor honderdjarig Vredespaleis

Het Vredespaleis in Den Haag bestaat honderd jaar. Naar aanleiding van dat feit wordt volgende week een speciale herdenkingsmunt geslagen. De Koninklijke Nederlandse Munt heeft dat maandag bekendgemaakt.


Het Vredespaleis werd tussen 1907 en 1913 gebouwd, met financiële steun van de Amerikaanse filantroop Andrew Carnegie. Het door Louis Marie Cordonnier ontworpen gebouw is onder meer de zetel van het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en de Carnegie Stichting.

Op de herdenkingsmunt is een grote afbeelding van het Vredespaleis te vinden en een portret van koning Willem-Alexander. De eerste munt wordt maandag geslagen in bijzijn van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

Dan wordt gelijk het startschot gegeven voor een maand van festiviteiten rond het honderdjarig bestaan van het paleis. Er verschijnt onder meer een gedenkboek en op 21 september is er een concert naar aanleiding van de VN Dag van de Vrede. Daarnaast hebben jongeren in Den Haag een zogenaamde vredesmusical ingestudeerd.

- advertentie -

Lees ook: De geschiedenis van het Vredespaleis

Veilingmeester Jan Pieter Glerum overledenDe bekende Nederlandse velingmeester…
Maarten Luther (1483-1546)Een bijzondere ontdekking in de Herzog…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: