Honderd jaar BN’ers in de reclame

Swiebertje als reclameman - Afb: Beurs van Berlage

Swiebertje als reclameman – Afb: Beurs van Berlage

De reclame-industrie maakt graag en veel gebruik van bekende Nederlanders. In de Beurs van Berlage in Amsterdam is de komende maanden een tentoonstelling te zien over honderd jaar BN’ers in de reclame.

Afb: Beurs van Berlage

Afb: Beurs van Berlage


Volgens het museum gaat het om het grootste reclame-evenement uit de Nederlandse geschiedenis. In de expositie staat de bijzondere relatie tussen bekend Nederland en reclame centraal. Meer dan driehonderd bekendheden uit heden en verleden passeren de revue.

De tentoonstelling laat volgens het museum zien dat de belangstelling voor bekende personen van alle tijden is. Begin twintigste eeuw werd er nog huizenhoog tegen deze bekendheden opgekeken. Met de komst van de roddelpers is het publieke imago en het privéleven van de BN’er steeds meer met elkaar vervlochten geraakt.

De tentoonstelling is samengesteld door reclamehistoricus Wilbert Schreurs, bijgestaan door een team van reclamekenners en tentoonstellingsspecialisten. 100 jaar BN’ers in de Reclame is de opvolger van de tentoonstelling ReclameKlassiekers, die in 2010 / 2011 in acht weken tijd meer dan 70.000 bezoekers trok. Het museum:

- advertentie -

De tentoonstelling is boeiend voor jong en oud en laat zien dat BN’ers niet alleen in hun eigen vak de boventoon voeren. Ook in de reclame weten ze ons te vermaken, te ontroeren, soms te ergeren en vaak te verrassen.

De nieuwe tentoonstelling, die afgelopen week werd geopend door zanger Dries Roelvink, is te zien tot 28 februari 2014.

100 jaar BN’ers in de Reclame

Nike van Samothrake - Foto: CC
Nike van Samothrake - Foto: CCEen campagne om…
Rijksstudio van het RijksmuseumZowel particulieren als bedrijven kunnen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: