Houtsnedes Escher gevonden bij kringloop

Afb: De Eland/Van Gendt Book Auctions

Een particulier heeft onlangs bij een kringloopwinkel een boek gevonden met daarin vijfentwintig houtsnedes van de vermaarde Nederlandse lithograaf en houtsnijder M.C. Escher (1898-1972). Veilinghuis De Eland/Van Gendt Book Auctions heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om houtsnedes uit 1932 die allemaal door Escher zelf zijn gesigneerd. Het veilinghuis verwacht dat het boek met houtsnedes tussen de 1500 en 2500 euro zal opbrengen.

Maurits Cornelis Escher

- advertentie -werd onder meer bekend met zijn houtsneden en lithografieën met ingenieuze ruimtelijke constructies. Een van zijn topstukken is het werk Metamorphose II. De kunstenaar maakte dit werk tussen 1939 en 1940. Op de vier meter lange houtsnede zijn verschillende motieven te zien die stapsgewijs in elkaar overlopen om uiteindelijk te eindigen in het hetzelfde patroon als waarmee de reeks begon. Dit soort werken stonden voor Escher symbool voor de oneindigheid.

In Diemen wordt volgende week ook een collectie handgeschreven brieven van dichteres M. Vasalis geveild. Verder wordt er onder meer een olieverfschilderij van kunstenares Charley Toorop (1891-1955) in de verkoop gebracht.

Main de Coco - Auguste Renoir, 1896Bij Christie's Amsterdam…
renoir-main-de-coco
Main de Coco - Auguste Renoir, 1896Bij Christie's Amsterdam…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: