Indorocker Andy Tielman (75) overleden

Andy Tielman – Foto: Still YouTube

Zanger en gitarist Andy Tielman is donderdag op 75-jarige leeftijd overleden. De indorocker was lange tijd het gezicht van The Tielman Brothers.

Andy Tielman werd in 1936 geboren in Makassar en woonde tot zijn 21e jaar in Indonesië. Zijn vader, Herman Tielman, was in dienst bij het Koninklijk Nederlands Indisch leger (KNIL) en was ook een groot muziekliefhebber. Deze liefde gaf hij door aan zijn vier zonen en dochter Jane.- advertentie -

De vijf kinderen traden na de oorlog op onder de namen Timor Rhytm Brothers en The Four T’s. eind jaren vijftig verkaste het gezin naar Nederland. Vader Herman vond dat zijn kinderen hier een betere toekomst konden krijgen.

De broers bleven in Nederland musiceren en braken al snel door onder de naam de Tielman Brothers. Ze stonden onder meer bekend om hun levendige podiumacts vol zwaaiende gitaren. Tijdens de wereldtentoonstelling in 1958 in Brussel verbaasde Tielman door tijdens een optreden zijn gitaar met zijn tanden te bespelen.

De Tielman Brothers traden met hun indo-rock ook geregeld op in landen als Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden. Verschillende singles werden ook in de Verenigde Staten uitgebracht.

Zanger en gitarist Andy Tielman bracht in 1966 zijn eerste solosingle uit: Little Lovely Lady. In de jaren tachtig en negentig bouwde hij zijn solocarrière verder uit en maakte hij onder meer een tournee door Azië en Australië.

Auteur F. Springer (79) overledenDe Nederlandse schrijver en diplomaat…
Guillaume Groen van PrinstererDe antirevolutionaire staatsman en historicus Guillaume…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: