Interactieve kaart over ‘Blitz op Londen’

Interactieve kaart over ‘Blitz op Londen

Medewerkers van de universiteit van Portsmouth hebben een interactieve kaart gemaakt waarop te zien is op welke plekken in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog bommen terecht zijn gekomen.

Het gaat specifiek om bommen die tussen september 1940 en mei 1941 door nazi-Duitsland boven Londen werden gedropt. Bij elke locatie wordt op de kaart vermeld om wat voor explosief het ging en welke schade er werd aangericht.


- advertentie -

Daarnaast zijn er historische foto’s van de betreffende locatie en de omgeving opgenomen. De informatie over de bombardementen is afkomstig van het Britse nationale archief en het Imperial War Museum.

Behalve een website is er ook een android-applicatie ontwikkeld waarmee bekeken kan worden welke bommen waar zijn gevallen.

De zogenaamde Blitz op Londen begon op 7 september 1940. Nazi-Duitsland begon toen aan een aanhoudende serie bombardementen op de stad. Vooral de wijk East End werd zwaar getroffen. De bombardementen kostten naar schatting 30.000 mensen het leven.

Majdanek - Foto: CC/Goku122Een Zweedse kunstenaar zou bij het…
Hotel de Wereld - Foto: CC/DoorwerthHotel de Wereld in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: