Iraanse minister onder vuur omdat hij Holocaust “tragedie” noemde

Javad Zarif

Javad Zarif

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Javad Zarif, ligt in eigen land onder vuur omdat hij de Holocaust een “vreselijke tragedie” heeft genoemd. De bewindsman is door strenge islamieten in het Iraanse parlement ter verantwoording geroepen.


De minster deed zijn uitlating vorige maand bij een Duits televisiestation. Het is niet voor het eerst dat hij zich uitlaat over de Holocaust. Afgelopen najaar wenste hij Joden via zijn Twitter-account een goed Joods Nieuwjaar en vervolgens twitterde hij dat Iran de Holocaust niet erkende.

“De man die als Holocaustontkenner beschouwd werd, is nu vertrokken”, aldus de minister die daarmee doelde op oud-president van Iran, Mahmoud Ahmadinejad die de Holocaust een mythe noemde.

Conservatieve Iraniërs zijn er niet blij mee dan Zarif de Holocaust voor de Duitse televisie “een vreselijke tragedie” heeft genoemd. Vierenvijftig Iraanse parmentsleden hebben daarom een petitie opgesteld. Zarif moet hierop binnenkort in een besloten vergadering reageren.

- advertentie -
Trapp Family Singers in 1941
Trapp Family Singers in 1941Maria von Trapp, het…
Registratie van Joden in Thessaloniki tijdens de Tweede…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: