Joods Historisch Museum winnaar Museumprijs 2013

Joods Historisch Museum winnaar Museumprijs 2013

Het Joods Historisch Museum (JHM) is de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2013. Dat is donderdag bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van honderdduizend euro verbonden.

Dit jaar werd de Museumprijs uitgereikt aan het museum dat er het best in is geslaagd een groep of gemeenschap aan zich te binden. Een vakjury selecteerde uit 43 aanmeldingen vier musea. Via een speciale website kon het publiek sinds eind februari op deze musea stemmen.


Met ruim veertig procent van de bijna 29.000 publieksstemmen, liet het Joods Historisch Museum de overige genomineerden – Beeld en Geluid in Hilversum, Museum de Koloniehof in Frederiksoord en Museum Dr8888 in Drachten – ruim achter zich.

- advertentie -

Het JHM werd door de jury van de prijs genomineerd vanwege het opzetten van de Community Joods Monument, een interactieve website waar men verdwenen familieleden kan opzoeken, discussies kan voeren en voorwerpen en kennis in de collectie van het museum kan inbrengen.

De Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De afgelopen jaren werd de prijs onder meer gewonnen door Boijmans Van Beuningen en Natuurmuseum Fryslân.

Gerelateerde boeken:

Museumweekend 2013Op zaterdag 6 en zondag 7 april organiseren…
Zaal 18e eeuw - Foto: Iwan Baan / RijksmuseumNog…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: