Martinusbasiliek Halle toont gerestaureerd beeld

Klik voor een grotere afbeelding

Gedurende de hele maand mei is in de St.-Martinusbasiliek in Halle het gerestaureerde beeld van de kroning van Maria te bezichtigen.

Het beeld is afkomstig uit het Kroningsportaaltje in de Cardijnstraat en recentelijk gerestaureerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) te Brussel. In juni wordt het beeld teruggeplaatst in het Kroningsportaaltje maar voor die tijd is het dus te bewonderen in de basiliek.

De restauratie is mogelijkgemaakt door de Vrienden van de Basiliek:

In het KIK komen regelmatig binnen- en buitenlandse specialisten langs en ons is verteld dat zij bij het zien van dit gerestaureerde beeld telkens in bewondering staan en zich afvragen hoe het komt dat dit niet meer bekend is. We zijn dus weer eens een zeer belangrijk kunstwerk rijker dat een mooie plaats bezet in een reeks befaamde beeldhouwwerken van de Noord-Franse kathedralen.

Het gerestaureerde beeld wordt zaterdag 30 april om 16:30 uur onthuld. Vanaf dat moment is het beeld dagelijks in de basiliek te bezichtigen.

Lees ook: Kroningsportaal van de gotische Sint-Martinuskerk van Halle

De Europese Unie heeft 110 miljoen euro apart gelegd voor de bouw…
Het Kerkschip Sint-Jozef, dat momenteel aan de Noorderlaan in Antwerpen ligt, heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: