Louvre gaat wereldberoemd Nike-beeld restaureren

Nike van Samothrake - Foto: CC

Nike van Samothrake – Foto: CC

Een campagne om geld in te zamelen voor de restauratie van het wereldberoemde beeld ‘Gevleugelde Overwinning’ heeft tot dusver 500.000 euro opgeleverd. Dat heeft het museum Louvre in Parijs bekend gemaakt.


Het marmeren beeld, dat beter bekend is als de Nike van Samothrake, stamt uit de tweede eeuw voor Christus en is sinds 1884 in het Franse museum te zien. Het beeld stelt Nike voor, de Griekse godin van de overwinning. De maker is niet bekend.

De financieringscampagne Tous mecenes! voor de restauratie van het antieke beeld begon op 3 september en loopt nog tot 31 december. Vierduizend mensen hebben inmiddels een donatie gedaan. De giften variëren tussen de vijf en vijfduizend euro.

4 miljoen

Doel is om een miljoen euro in te zamelen uit publieke gelden om een deel van de restauratie te betalen. De totale kosten worden geschat op vier miljoen euro.

- advertentie -

Nippon Television Holdings, Fimalac en Bank of America Merrill Lynch hebben toegezegd de rest van de financiering voor hun rekening te nemen.

~ Natascha NeefParakalo

Nike (Winged Victory) of Samothrace

De Beatrijs, 1347De Koninklijke Bibliotheek exposeert vanaf woensdag…
Swiebertje als reclameman - Afb: Beurs van BerlageDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: