Onderduikplek uit WOII gevonden in Leeuwarden

Leeuwarden

In Leeuwarden is na zeventig jaar een onderduikplek uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Dat meldt het ANP donderdag.

De vondst werd gedaan in een woning in het centrum van Leeuwarden. Tijdens de oorlog was er een lijstenmakerij in gevestigd en eerder dit jaar overleed de eigenaar van het pand. Bij het leeghalen van de woning stuitten zijn weduwe en kinderen op een bergplaats.

Ze vonden de bergplaats toen ze in de werkruimte achter de winkel enkele oude latten en glasplaten weghaalden. Er kwam een kleine ruimte te voorschijn met daarin een bedstee, oude jas, linnengoed en wat oude kranten. Volgens de weduwe, Coby van der Haring, heeft haar man nooit iets van de verborgen ruimte geweten. Hij had eerder echter wel eens gezegd dat zijn ouders tijdens de oorlog voor onderduikers zorgden.

- advertentie -
Het Helden van het Getto-monument in Warschau - Nathan…
Stichting Sobibor
Deelnemers van de studiereis tijdens het bezoek aan Treblinka

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: