Oprichter punkgroep The Ramones overleden

Albumcover van The Ramones

Albumcover van The Ramones

Tommy Ramone, een van de oprichters van de Amerikaanse punkrockgroep The Ramones, is vrijdag op 64-jarige leeftijd overleden aan kanker.


De muzikant werd in 1952 geboren in Boedapest als Thomas Erdelyi. Met zijn joodse ouders, die de holocaust overleefd hadden, verhuisde hij naar Amerika.

Tommy Ramone groeide op in Forest Hill (New York) en vormde samen met guitarist John Cummings (die later bekend werd als Johnny Ramone) een garageband genaamd Tangerine Puppets.

In 1975 werd uiteindelijk de punkrockgroep The Ramones opgericht. De band wordt wel eens de eerste echt punkgroep genoemd. Tommy Ramone zou aanvankelijk alleen als manager dienst doen, maar omdat er geen drummer was besloot hij die rol te gaan vervullen. Als drummer is hij te horen op de albums Ramones (1976), Leave Home (1977) en Rocket to Russia (1977).

- advertentie -

Tommy Ramone was het laatste nog levende bandlid dat er van begin af aan bij was. Het overlijden van de muzikant werd bekendgemaakt via het Twitter-account van de band.

Greatest hits-album van de band

Albert Hoeben (Defensie)De Nederlandse oud-militair en drager van…
Seoul - cc
Seoul - ccBij de term 'troostmeisjes' wordt vooral…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: