Regisseur Ruud van Hemert (73) overleden‎

Filmposter van Schatjes!

De Nederlandse filmregisseur Ruud van Hemert is donderdag op 73-jarige leeftijd overleden.

De in Amsterdam geboren Ruud van Hemert begon zijn carrière als televisiemaker bij de VPRO en AVRO en werkte toen onder meer samen met Wim T. Schippers. Hij produceerde programma’s als De Fred Haché Show en Barend is weer bezig!.

Bij het grote publiek werd Van Hemert in 1984 bekend als regisseur van de kaskraker Schatjes!. In deze voor Nederlandse begrippen baanbrekende film speelde Peter Faber een van de hoofdrollen. De film vertelde het verhaal van een bijzonder gezin waarin de kinderen op een extreme manier de strijd met hun ouders aan gaan. De ouders gaan op hun beurt niet erg pedagogisch te werk bij het aanpakken van hun kinderen. Naarmate het verhaal vordert wordt de film steeds gewelddadiger.De film trok 1,5 miljoen bezoekers en is daarmee een van de succesvolste films aller tijden. In 1986 bracht Van Hemert een vervolg uit: Mama is boos!.

In 2001 verfilmde hij nog het boek Ik ook van jou van Ronald Giphart. Zijn laatste film, Feestje!, maakte hij in 2004.

Ruud van Hemert is overleden aan de gevolgen van keelkanker.

Trailer van Schatjes!

Films van Ruud van Hemert:

theseus-vaas
In 2013 zal er een film worden uitgebracht over de Griekse held…
De Judaskus - Caravaggio, ca. 1602Kunstdeskundigen zeggen honderd kunstwerken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: