Schatzoekers levend begraven in Egypte

Vallei der Koningen bij Luxor

In Egypte zijn tien mensen om het leven gekomen tijdens een illegale opgraving ten noorden van Luxor. De Egyptische politie heeft dat bekendgemaakt.

De schatgravers hadden een gat gegraven bij een woning in het dorp Arab al-Manasra, ten noorden van de stad Luxor. Toen de groep op ongeveer honderdvijftig meter diepte aan het zoeken was, zouden de wanden van de kuil zijn ingestort.De tien mensen werden levend begraven. Verschillende van de slachtoffers waren familie van elkaar.

- advertentie -

De lichamen van de slachtoffers zijn inmiddels door reddingsmedewerkers onder de grond vandaan gehaald.

In Egypte zijn vaker schatzoekers actief. Zij hopen antieke schatten te vinden en zo op een snelle manier rijk te worden. De illegale archeologische opgravingen vinden vaak onder onveilige omstandigheden plaats.

oudegracht-utrecht
Oudegracht in UtrechtEen bijzondere archeologische vondst in Utrecht. Onlangs…
Foto: Waterschap VeluweWaterschap Veluwe is bij graafwerkzaamheden in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: