Sporen 2700 jaar oud Fenicisch schip gevonden bij Malta

Amfora die op de zeebodem gevonden werd (Universiteit van Malta)

Amfora die op de zeebodem gevonden werd (Universiteit van Malta)

Bij Malta is de vracht gevonden van een 2700 jaar oud schip. Volgens het ministerie van Cultuur van Malta gaat het mogelijk om het oudste scheepswrak dat ooit in de Middellandse Zee is gevonden.


Het wrak ligt ongeveer anderhalve kilometer van de kust van Gozo, het noordelijkste bewoonde eiland van Malta. Het ligt op een diepte van 120 meter. Waar het precies ligt wordt niet bekendgemaakt, om te voorkomen dat schatgravers hun slag gaan slaan.

Op de zeebodem zijn enkele tientallen amfora’s gevonden. Dit zijn kruiken die bijvoorbeeld gebruikt werden om olie, graan of wijn in te bewaren. Verder stuitten duikers op twintig slijp- of molenstenen.

Van het wrak zelf zijn voor zover bekend nog geen resten gevonden. De archeologen doen de komende tijd nodg onderzoek en hopen restanten van het Fenicische schip te vinden. Vermoed wordt dat het schip verging toen het tussen Sicilië en Malta zeilde.

- advertentie -
Afval van de groepsmaaltijd (Sagalassos Project & Bruno Vandermeulen, KU Leuven)
Archeologen van de Katholieke Universiteit Leuven hebben in Sagalassos, een vergane Romeinse
Neanderthalers
NeanderthalersWetenschappers zeggen in een grot in Gibraltar een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: