Vazen ter nagedachtenis aan omgekomen familieleden

Bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork zijn vanaf 5 november 201 vazen te zien die zijn gemaakt door de Nederlands-Israelische kunstenares Annette Rosen-Apotheker. De vazen staan symbool voor meer dan tweehonderd naaste familieleden van de moeder van de kunstenares, die zijn omgekomen in Auschwitz en Sobibor.

De keramiekinstallatie maakt onderdeel uit van de expositie Zij zijn niet terug gekomen. Het herinneringscentrum over de vazen:

Als kind van Holocaust-overlevenden leerde Annette Rosen-Apotheker geen vragen te stellen. Door intensief internetonderzoek kwam zij er achter dat haar moeder meer dan 200 naaste familieleden verloren had. Annette’s grootmoeder, oom, tante en hun gezinnen zijn vermoord in de vernietigingskampen Auschwitz en Sobibor in Polen.

Om een structuur te krijgen die doet denken aan de kleding van de gevangenen in de concentratiekampen heeft Annette klei op jute gerold en dit daarna geverfd met een mengsel van blauwe, witte en zwarte Engobes (kleiverf). De keramiekinstallatie is te zien van 5 november 2014 t/m 4 januari 2015

Museumnacht Rotterdam
Volgend jaar is er geen Rotterdamse Museumnacht omdat verschillende organisaties die voorheen…
Rijksmuseum in 1895
Columniste Lara Hannawi verbaast zich in een column in Het Parool over…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: