Waarom de hele voorpagina vullen met een slechte bespreking?

Peter Vandermeersch te gast bij DWDD om te praten over het theaterstuk ANNE (still)

Peter Vandermeersch te gast bij DWDD om te praten over het theaterstuk ANNE (still)

Herien Wensink, theaterrecensent van NRC, is niet helemaal te spreken over het nieuwe theaterstuk ANNE. Ze liet dat vrijdag onomwonden weten in haar bespreking. De krant kreeg de dag na de première ook kritiek. Moest de slechte recensie nu echt zó prominent op de voorpagina geplaatst worden? De ´doodsteek´ voor de miljoenenproductie, menen sommigen.


“Anne is een imponerende, maar brave en eendimensionale voorstelling”. De recensie in NRC loog er niet om. De recensent van de krant was op zijn zachtst gezegd niet onder de indruk van ANNE, het nieuwe theaterstuk over de geschiedenis van Anne Frank. De krant opende vrijdag met een groot artikel over het nieuwe theaterstuk en de titel was gelijk duidelijk: “Deze Anne mist gelaagdheid”. De hele voorpagina was gereserveerd voor de bespreking.

Geen promotiefolder

NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch was vrijdagavond bij De Wereld Draait Door te gast om te praten over de volgens sommigen dubieuze voorpagina (waarom een hele voorpagina vullen met een slechte recensie?). Vandermeersch verdedigde zijn krant onder meer door te zeggen dat NRC “geen promotiefolder is”. De hoofdredacteur:

“Er was geen discussie op de krant. Een krant als de onze zegt: We moeten dit soms doen met Rutte, soms met een bedrijf dat niet goed presteert, en nu dan met een culturele productie.”

Bekijk het gesprek bij DWDD hier terug:

- advertentie -
Sophie Scholl
Op de Duitse startpagina van Google is vrijdag de hele dag een…
Charlie Chaplin als ‘Adenoid Hynkel'
Het Zwitserse huis van de Engelse komiek Charlie Chaplin wordt de komende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: