Washington Monument na drie jaar weer te bezoeken

Washington Monument - Us Air Force

Washington Monument – Us Air Force

Na een restauratie van drie jaar is het Washington Monument sinds maandag weer geopend voor het publiek. Het monument werd in 2011 gesloten omdat het beschadigd was geraakt door een aardbeving.


De 196 meter hoge obelisk werd in 1884 onthuld. Het monument, een ontwerp van Robert Mills, is een eerbetoon aan de eerste Amerikaanse president: George Washington (1732-1799). De obelisk is gemaakt van marmer, graniet en zandsteen. Het monument maakt deel uit van de zogenaamde National Mall.

De restauratie heeft 15 miljoen dollar gekost. De helft daarvan is betaald door de Amerikaanse multimiljardair David Rubinstein. Hij wilde naar eigen zeggen “iets terugdoen” voor zijn land. De andere helft is betaald door de Amerikaanse overheid.

Het Washington Monument is sinds maandag heropend. Bezoekers kunnen met een lift naar de top van de obelisk reizen en daar via een paar kleine ramen uitkijken over Washington. Voor de aardbeving trok het beroemde monument jaarlijks zo’n 600.000 bezoekers.

- advertentie -
Walter Walsh - Still YouTube
Walter Walsh - Still YouTubeHij was de oudste…
Skelet van Naia (Still YouTube)
Skelet van Naia (Still YouTube)Een bijzondere vondst voor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: