Waterlelie-schilderij Monet verkocht voort 40 miljoen euro

Waterlelies - Claude Monet, 1907 (Sotheby's)

Waterlelies – Claude Monet, 1907 (Sotheby’s)

Bij veilinghuis Sotheby’s in Londen is deze week het schilderij ‘Waterlelies’ (‘Nymphéas’) van de Franse kunstenaar Claude Monet (1840-1927) verkocht voor 40 miljoen euro. Volgens het veilinghuis gaat het om het op twee na hoogste bedrag dat ooit voor een Monet is betaald.


Bijzonder is dat het schilderij uit 1907 vier jaar geleden ook al eens te koop aangeboden werd. Toen werd echter geen koper gevonden voor het werk dat destijds tussen de 37 en 50 miljoen euro op moest brengen.

Van Monet zijn meer schilderijen van waterlelies bekend. Anderhalve maand geleden werd er nog een waterlelie-schilderij van de Fransman verkocht voor bijna 20 miljoen euro.

Bij sotheby’s werden deze week in totaal 46 moderne, impressionistische topstukken te koop aangeboden. Een werk van Piet Mondriaan, Compositie met Rood, Blauw en Grijs, bracht 19 miljoen euro op.

- advertentie -
Mauritshuis, het mooiste gebouw van Den Haag
Mauritshuis, het mooiste gebouw van Den HaagEen boek…
Een van de zalen van het museum (Ivo Hoeksta- Mauritshuis)
Na een verbouwing van twee jaar opent het Mauritshuis in Den Haag

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: