Dark
Light

Zakjes heröine gevonden bij National Archives

Auteur:
1 minuut leestijd
De zakjes heroïne - Foto's: National Archives[
De zakjes heroïne - Foto's: National Archives[

Bij de Britse National Archives werd onlangs een nogal opvallende vondst gedaan. Op 25 oktober jongstleden werden er bij een tachtig jaar oud bestand van het ministerie van Buitenlandse Zaken verschillende zakjes aangetroffen met daarin een onbekende substantie. Naar nu blijkt zit er in deze zakjes heroïne.

De gemummificeerde rat
Het bestand waarbij de zakjes gevonden werden dateert uit 1928. Het gaat om een document over een rechtszaak, geschreven door het Britse consulaat in Caïro. Deze rechtszaak ging onder meer over drugsbezit.

Een onderzoeker van het Britse nationale archief wilde graag weten wat er in de zakjes zat. Er kwam toestemming om de zakjes te openen en onderzoek in een laboratorium toonde vervolgens aan dat het om heroïne ging.

De zakjes met poeder zijn inmiddels overhandigd aan de politie. Volgens een woordvoerder van de National Archives worden er wel vaker bijzondere ontdekkingen gedaan in de archieven. Dat er zakjes heroïne gevonden worden is volgens hem echter wel heel bijzonder.

De Britse National Archives beheert ruim elf miljoen objecten. Het gaat daarbij niet alleen om papierwerk en belangrijke stukken als het eeuwenoude Domesday Book.

In de archieven zijn ook bijvoorbeeld schilderijen, aardewerken objecten en stukken textiel te vinden. Er zijn wel vaker interessante vondsten gedaan. Zo werd begin negentiende eeuw in de archieven bijvoorbeeld eens een gemummificeerde rat aangetroffen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×