//

’12 Years a Slave’ wint Golden Globe

12 Years a Slave
12 Years a Slave
De historische film 12 Years a Slave van de Britse regisseur Steve McQueen heeft de Golden Globe voor beste dramafilm gewonnen. De Golden Globe’s worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars.

12 Years a Slave speelt zich af in de negentiende eeuw en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Solomon Northup uit 1853. De film draait over de vrije zwarte man Solomon (Chiwetel Ejiofor) die met zijn gezin in New York woont. Op een dag wordt hij door twee mannen ontvoerd en naar het zuiden van Amerika gebracht waar hij verkocht wordt als slaaf. Aanvankelijk belandt hij bij een vrij vriendelijke molenaar maar die moet hem later verkopen aan een wrede meester (Michael Fassbender). Jarenlang droomt Solomon van een terugkeer naar huis.

Trailer van ’12 Years a Slave’:

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: