2000 jaar geschiedenis bij DOMunder

Foto DOMunder
Foto DOMunder
De stad Utrecht is sinds dinsdag een historische attractie rijker: DOMunder. Het ondergrondse museum in het hart van het Domplein laat bezoekers 2000 jaar geschiedenis van Utrecht en Nederland beleven. De opening van het belevingscentrum werd begin deze week verricht door minister Jet Bussemaker.


Archeologen hebben de afgelopen jaren onderzoek gedaan op het Domplein. De werkzaamheden zijn nog lang niet klaar, maar er is al wel zoveel opgegraven dat er een ondergrond archeologisch museum geopend kon worden.

Bezoekers kunnen in het centrum rondleidingen volgen. De komende tijd kunnen bezoekers ook zelf getuige zijn van de voortzetting van de opgravingen. Er is verder een app ontwikkeld waarmee het gebied virtueel bezocht kan worden.

Korte reportage over DOMunder:

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: