500ste aflevering ‘Schatgraven’ op Paleis Het Loo

Zondag 13 maart aanstaande worden op Paleis Het Loo opnames gemaakt voor de 500ste aflevering van het tv-programma ‘Schatgraven’ van Omroep Gelderland. Een team van deskundige taxateurs beoordeelt meegebrachte kunst en curiosa. De speciale jubileumuitzending wordt 1 april uitgezonden.

Taxateurs op het gebied van schilderijen, porselein, glas en aardewerk, klokken, goud- en zilverwerk, sieraden, textilia, boeken en grafiek, poppen(huizen) en speelgoed beoordelen voorwerpen die de bezoekers meenemen. Presentator Peter van den Hout vertelt:

“Het merendeel van de bezoekers wil gewoon informatie. En daar hoort natuurlijk ook de vraag bij: hoeveel is het waard? Maar voor veel mensen is dat niet de hamvraag.”

Het Stallencomplex van Paleis Het Loo is zondag 13 maart het decor voor de speciale jubileumuitzending ‘Schatgraven’. Het Stallencomplex is bereikbaar via de hoofdingang aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn en is zondag 13 maart gratis toegankelijk. Voor een bezoek aan het paleis is een geldig entreebewijs nodig.

Boek: Tussen kunst en kitsch – 101 ontdekkingen

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: