Nieuwe historische jeugdreeks

Romans over Romeinse tijd en Tweede Wereldoorlog

Vrijdag 8 juli presenteren Robbert Jan Swiers en Jan J.B. Kuipers hun historische jeugdromans Tussen vuur en water en Waluch de Bard in de Drvkkery in Middelburg. De boeken vormen de start van een historische jeugdreeks van Uitgeverij Aspekt (Soesterberg): In het heetst van de strijd – Verhalen in tijden van oorlog en bezetting.

Robbert Jan Swiers baseerde zijn boek op de dagboeken van zijn vader uit de Tweede Wereldoorlog. Jan Kuipers schreef een avonturenroman die zich afspeelt rond het jaar nul, over de beginperiode van de Romeinse tijd in het toenmalige Scheldegebied. Kuipers en Swiers publiceerden samen ver boven de honderd boeken. Samen wonnen ze in 2005 de Zeeuwse Boekenprijs met Het verhaal van Zeeland, een historisch publieksboek. Beiden werkten ook samen voor onderwijsmethoden.

De presentatie wordt opgeluisterd door een luchthartig optreden van dichter Raymond van de Ven. De eerste exemplaren worden in ontvangst genomen door de stadsdichter van Middelburg Karel Leeftink. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis.

Boek: Waluch de Bard
Boek: Tussen vuur en water

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: