StudieboekenStudieboeken

Nieuwe historische jeugdreeks

Romans over Romeinse tijd en Tweede Wereldoorlog

Vrijdag 8 juli presenteren Robbert Jan Swiers en Jan J.B. Kuipers hun historische jeugdromans Tussen vuur en water en Waluch de Bard in de Drvkkery in Middelburg. De boeken vormen de start van een historische jeugdreeks van Uitgeverij Aspekt (Soesterberg): In het heetst van de strijd – Verhalen in tijden van oorlog en bezetting.

- ad -

Robbert Jan Swiers baseerde zijn boek op de dagboeken van zijn vader uit de Tweede Wereldoorlog. Jan Kuipers schreef een avonturenroman die zich afspeelt rond het jaar nul, over de beginperiode van de Romeinse tijd in het toenmalige Scheldegebied. Kuipers en Swiers publiceerden samen ver boven de honderd boeken. Samen wonnen ze in 2005 de Zeeuwse Boekenprijs met Het verhaal van Zeeland, een historisch publieksboek. Beiden werkten ook samen voor onderwijsmethoden.

De presentatie wordt opgeluisterd door een luchthartig optreden van dichter Raymond van de Ven. De eerste exemplaren worden in ontvangst genomen door de stadsdichter van Middelburg Karel Leeftink. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis.

Boek: Waluch de Bard
Boek: Tussen vuur en water

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!